Tom Kha Gai – Thailandsk Kokosmælksuppe med kylling

Tom Kha Gai suppe

Billede udgivet under CC-By-SA

Her i huset (lejligheden) er vi ret glade for både thaimad, og suppe, så thaisuppe er jo aldrig af vejen. Det bliver jo bestemt heller ikke værre når en ret udover at smage godt, han fylde stedet med en fantastisk duft, allerede mens den tilberedes.

Tom Kha Gai er som overskriften siger, en kokosmælkesuppe med kylling i. Der findes rigtig mange forskellige forslag til opskrifter rundt omkring på nettet, men sådan her plejer jeg at lave hvad der pt er min yndlingssuppe:

  • 400-500g kyllingebryst skåret i tern
  • ca. 2 cm fint skåret eller revet frisk ingefær
  • 1 stængel citrongræs
  • frisk chili efter smag, jeg brugte 1 stor
  • 1 fed hvidløg, knust
  • 1 dåse kokosmælk
  • ½ l kyllingebouillon
  • saften af ½-1 lime
  • fishsauce
  • evt. champignon og cherrytomater

sauter ingefær, citrongræs, chili og hvidløg i en smule smagløs olie. Når det begynder at blive varmt og krydderierne dufter godt tilsættes kokosmælk og bouillon, som opvarmes. Når suppen er varm tilsættes kylling og lime, og suppen får lov at stå og simre indtil kyllingen er tilberedt. Tilsæt evt. champignon og cherrytomater og smag suppen til fishsauce, og få suppen op og koge kort en sidste gang.
Serveres varm!

En billig måde at få suppen til at strække længere er at tilføje nudler.

Suppen burde selvfølgelig have tilføjet koriander til sidst, men af en eller anden grund lykkedes det mig altid at købe det, men suppen smager fantastisk alligevel.

About Jarlskov

Jeg hedder Jesper Jarlskov og jeg er civilingeniør og softwareudvikler med fokus på udvikling til web, sociale og mobile teknologier. Velkommen til min blog om teknologi, softwareudvikling og hvad der sker i mit liv. Bloggen vil bl.a. omhandle projekter jeg diverse projekter jeg følger eller arbejder på, samt diverse ting jeg finder interessante og deleværdige. Jeg håber du findet noget interessant herinde. Jeg blogger desuden også om øl og mad. Jeg kan også følges på: Google+ eller Twitter.
This entry was posted in Mad and tagged , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Tom Kha Gai – Thailandsk Kokosmælksuppe med kylling

  1. Jane Hansen says:

    Har samme problem med koriander, men har fundet dem frysetørret fra vores lokale krydderi butik ..

  2. Kokkekongen says:

    Du skulle prøve at komme galanga i suppen 🙂

    Hilsen
    Kokkekongen

  3. Chuan Hansen says:

    jeg bruger skalotteløg og kaffir limeblade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *