Brouwerij van Steenberge – Gulden Draak 9000 Quadrupel

I sidste uge anmeldte jeg klassikeren Gulden Draak, i denne uge vil det handle om dennes nyere fætter, Gulden Draak 9000 Quadrupel. Der er selvfølgelig stadig tale om belgisk øl, der er tale om de samme 10,5% alkohol, men denne gang i en quadrupel, hvor en alkoholprocent som denne er lidt mere normal.

Skummet på quadruplen er meget lig skummet på den normale Gulden Draak, men som ventet er der tale om en lysere øl. Det er en flot, ufiltreret øl i en ravrød farve.

Øllen har en sødlig duft med noter af bær, brød og en smule karamel. Man opdager også hurtigt duften af alkohol, men den er ikke nær så fremtrædende som i den almindelige Draak. I smagen har øllen en hvis bitterhed, samt en maltet tørhed der gør at den ikke smager nær så sødlig som den dufter.

Der er igen tale om en belgisk øl i den bedre ende af skalaen. Alene vil jeg nok foretrække den almindelige Draak, især hvis den har fået lov at lagre, men jeg tror quadruplen kunne være god sammen med lidt tungere madretter, som gode kødretter, eller stærke oste. Denne får ligeledes 3½ ud af 6 ølglas herfra.

About Jarlskov

Jeg hedder Jesper Jarlskov og jeg er civilingeniør og softwareudvikler med fokus på udvikling til web, sociale og mobile teknologier. Velkommen til min blog om teknologi, softwareudvikling og hvad der sker i mit liv. Bloggen vil bl.a. omhandle projekter jeg diverse projekter jeg følger eller arbejder på, samt diverse ting jeg finder interessante og deleværdige. Jeg håber du findet noget interessant herinde. Jeg blogger desuden også om øl og mad. Jeg kan også følges på: Google+ eller Twitter.
This entry was posted in Øl and tagged , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *