Brouwerij van Steenberge – Gulden Draak

Den gyldne drage (Gulden Draak) er vist efterhånden noget af en Belgisk klassiker i det danske øludvalg, så det må være på tide med en anmeldelse af denne. Der er tale om en stærk, belgisk tripel på hele 10,5%.

Øllen er mørk, som en tripel bør være, og har en brunlig karamelagtig kulør. På toppen ligger et levende, let gråligt skum.

I duften finder man nogle bær, og sen syrlig blomme. Duften domineres dog af den høje alkoholprocent. Alkoholen findes også i smagen, hvor den dog er mindre fremtrædende end i duften. Her er det mere bær- og blommesmagen fra overgæren der dominerer.

Der er tale om en fornuftig belgisk øl, ikke den bedste jeg har smagt, men heller ikke dårlig. Alkoholen er alt for dominerende efter min smag, hvilket trækker ned, til gengæld tror jeg at den høje alkoholprocent kunne gøre det muligt at opbevare øllen over en årrække, og på den måde opnå en langt mere rund og fyldig øl, det tror jeg den kunne tjene rigtig mange bonuspoint på. Det må jeg prøve på et tidspunkt, men som den fremstår nu, må den nøjes med 3½ ud af 6 ølglas.

About Jarlskov

Jeg hedder Jesper Jarlskov og jeg er civilingeniør og softwareudvikler med fokus på udvikling til web, sociale og mobile teknologier. Velkommen til min blog om teknologi, softwareudvikling og hvad der sker i mit liv. Bloggen vil bl.a. omhandle projekter jeg diverse projekter jeg følger eller arbejder på, samt diverse ting jeg finder interessante og deleværdige. Jeg håber du findet noget interessant herinde. Jeg blogger desuden også om øl og mad. Jeg kan også følges på: Google+ eller Twitter.
This entry was posted in Øl and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *