Hjemmelavet is på Svaneke choko stout

Fredag havde vi bestyrelsesmøde i logen, og det kan selvfølgelig ikke gøres uden en ordentlig middag, og det skal selvfølgelig være noget med øl. Jeg valgte i den forbindelse at lave en hjemmelavet stoutis. Udganspunktet var Meyer’s Ale Is, men jeg tænkte at en god stout ville være fantastisk til chokoladeis. Jeg valgte derfor Svaneke’s Choko Stout. Jeg synes egentlig at øllen har en alt for kraftig chokoladesmag til at jeg bryder mig om at drikke den, men den fungerer fortræffeligt i denne is, og kan også sagtens drikkes til isen.

Ingredienser:

  • 1-2flasker Svaneke Choko Stout
  • 18 spsk sukker
  • 12 pasteuriserede æggeblommer
  • ½l mælk
  • ½l piskefløde
  • evt. en plade chokolade med højt kakaoindhold

Ølreduktion

Først laves en ølreduktion ved at blande 0,5-0,6l Svaneke Chokoladestout og 6 spsk sukker. Dette koges ind til der er ca. 2,5dl tilbage og stilles så til afkøling.

Is

Efter ølreduktionen har fået lov til at køle lidt hældes ½l piskefløde, og ca. ½l letmælk i en gryde. Mens mælkeblandingen varmes piskes 12 pasteuriserede æggeblommer sammen med resten af sukkeret. Efter mælkeblandingen er kogt igennem tilsættes den sukkerblandingen, og piskes igennem, inden den hældes tilbage i gryden og gives et sidste opkog. Det er vigtigt at der ikke kommer for meget varme på, da mælken let brænder på. Mælkeblandingen hældes herefter i en kold skål, og røres igennem i et par minutter mens den køler lidt af. Herefter tilsættes ølreduktionen, og blandingen sættes på køl.
Når isblandingen er køleskabskold er det efter sigende tid til at hælde den på ismaskinen. Da jeg ikke er ejer af en sådan hældte jeg den i bøtter som jeg lagde i fryseren. For at få en ordentlig konsistens i isen havde jeg den ude engang imellem for at røre den igennem. I starten rørte jeg hver halve time, men efter massen begyndte at blive tykkere gik jeg over til kun at røre i den en gang i timen. Det var også ca. på dette tidspunkt jeg valgte at hakke chokoladepladen og hælde stykkerne i isen. Det gav en lækker bitterhed til isen der ellers godt kan blive meget sød.

About Jarlskov

Jeg hedder Jesper Jarlskov og jeg er civilingeniør og softwareudvikler med fokus på udvikling til web, sociale og mobile teknologier. Velkommen til min blog om teknologi, softwareudvikling og hvad der sker i mit liv. Bloggen vil bl.a. omhandle projekter jeg diverse projekter jeg følger eller arbejder på, samt diverse ting jeg finder interessante og deleværdige. Jeg håber du findet noget interessant herinde. Jeg blogger desuden også om øl og mad. Jeg kan også følges på: Google+ eller Twitter.
This entry was posted in Generelt. Bookmark the permalink.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *